Ce înseamnă un dispenser rezistent?

Ce înseamnă un dispenser rezistent?
Publicat in: Dispensere Data Publicare: 2014-10-07 Afisari: 85125 Comentarii: 0

Un dispenser de calitate este întotdeauna de preferat altei opțiuni pentru că acesta furnizează utilizatorului o serie de avantaje față de dispenserele de calitate inferioară; există o serie de caracteristici care determină calitatea unui dispenser și, în consecință, rezistența acestuia:

Materialele din care dispenserul este construit trebuie să fie de cea mai bună calitate; Deteriorarea acestuia este indirect proporțională cu calitatea materialelor din care acesta este fabricat; un dispenser de calitate trebuie să dovededească o rezistență sporită în timp fără a afișa semne de deteriorare vizibile. Metalele tratate și materialele din plastic de calitate sunt cele mai bune soluții în acest context.

Modul în care dispenserul a fost construit și proiectat să funcționeze este esențial pentru o durabilitate crescută în timp și pentru o rezistență avansată la șocuri. Există o foarte mare variabilitate de modele și concepții de dispensere. Cele mai bune sunt acelea care minimizează gradul de contact al utilizatorului. Din această perspectivă, dispenserele cu senzor sunt de preferat celor clasice, iar, în cadrul celor clasice, calitatea mecanismului de eliberare a substanței primează în fața calității recipientului.

Există o tendință de a aprecia aspectul dispenserului în detrimentul rezistenței acestuia; din această cauză, cele mai multe modele contemporane vin într-un design atractiv și, simultan, eficient. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că un dispenser ce arată rezistent nu este neapărat rezistent, precum și faptul că un dispenser ce pare fragil nu este neapărat lipsit de durabilitate. Vorbim aici de dispensele din metal, unde finisarea materialului nu are legătură directă cu fiabilitatea lui în timp. Rezistența unui dispenser nu este niciodată dată de aspectul exterior, ci de modul de concepție ce a stat la baza acestuia, de materiale, structură și de felul în care acesta reacționează la folosirea sa zilnică, adică de cât de intuitiv este.

Iată câteva sugestii prin care puteți verifica durabilitatea unui dispenser:

Materialul din care este conceput – acesta este ușor de observat de către orice utilizator. În credința comună, plasticul este de cele mai multe ori mai ușor de deteriorat decât metalul sau aliajele specifice; totuși, un plastic de calitate se poate dovedi mai rezistent în timp decât un metal inferior, ce poate fi atacat și erodat mai rapid de agenții de mediu.

Modalitatea de funcționare este importantă – dispenserele cu multe articulații prezintă un risc crescut de deteriorare rapidă pentru că aceste articulații sunt printre primele elemente ale unui dispenser care devin nefuncționale. De aici, rezultă o regulă minimalistă: cu cât dispenserul este mai compact, cu atât mai va rezista mai bine folosirii zilnice.

Modul de prindere – dozatoarele atașate pe un zid sau pe un suport adaptat sunt de preferat celor care se așează pe marginea chiuvetei. Aplicarea pe un perete sau zid cu ajutorul unor piese fragile poate periclita folosirea îndelungată a dispenserului, dar, în principiu, aceste aparate rezistă mai bine.