Ce nu ştiai despre uscătoarele de mâini?

Ce nu ştiai despre uscătoarele de mâini?
Publicat in: Hârtie Data Publicare: 2014-10-07 Afisari: 76256 Comentarii: 0

Studiile ştiiţifice au arătat că uscătoarele de mâini sunt purtătoare de microbi pe care îi răspândesc în atmosferă, dar şi pe mâini (studiu realizat la Universitatea Westminster de către Keith Redway). Bacteriile frecvent răspândite în aer sunt salmonella şi E. coli.

Uscătorul de mâini ascunde de fapt un focar de infecţie: cele cu aer rece duc la creşterea bacteriilor pe mâini cu 15%, iar cele cu aer cald cu 254%. Deşi importanţa spălatului pe mâini este evidentă, nu te poţi bucura de aceste beneficii dacă te umpli cu microbi la loc.

Oamenii de ştiinţă au lucrat la cea mai bună metodă de a ne şterge pe mâini fără a ne infecta cu microbi. 

Soluţia oferită: prosoapele de hârtie sunt mult mai igienice, acestea eliminând mai mulţi germeni, după cum arată studiile. Prosoapele de hârtie sunt mai eficiente deoarece usucă mâinile mai repede şi previn transferul de germeni. În plus, acestea nu fac atât de mult zgomot.

Transferul de germeni are loc în momentul în care mâinile sunt ude, a demonstrat omul de ştiinţă Cunrui Huang. Prosoapele de hârtie au avantajul că după 10 secunde, mâinile sunt uscate în proporţie de 96%, iar după 15 secunde, 99%, timp în care transferul de germeni nu se poate realiza.

În timp ce unui uscător de mâini îi trebuie 45 de secunde pentru a-şi îndeplini misiunea, iar majoritatea persoanelor nu aşteaptă atât de mult timp, plecând cu mâinile ude. Un studiu arată că bărbaţii aşteaptă 17 secunde, iar femeile doar 13,3 secunde pentru a se usca pe mâini.

 

Resurse: http://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(12)00393-X/fulltext