Dispensere pentru săpun spumă

Dispensere pentru săpun spumă
Publicat in: Dispensere Data Publicare: 2014-10-07 Afisari: 67835 Comentarii: 0

Una dintre variantele contemporane cele mai atractive la care ai acces pe piaţă este săpunul spumă. Acesta a fost conceput fără excepţie pentru dispensere şi vine cu câteva avantaje majore în raport cu săpunul lichid standard.

Beneficiile săpunului spumă

În mod curent, folosim mult mai mult săpun lichid decât avem nevoie pentru că tindem să luăm mai multe doze, încă de la prima folosire. Spuma reduce tocmai această prăpastie dintre aşteptările noastre şi cantitatea de săpun necesară igienizării. Iată mai jos cele mai importante avantaje ale folosirii spumei în locul săpunului solid sau lichid:

Spuma are o densitate mai mică şi un volum mai mare. Astfel, cantitatea de substanţă pe care ajungem să o folosim scade considerabil. Pe lângă eficienţa financiară care rezultă de aici, putem considera spuma mai prietenoasă cu mediul decât alternativele ei.

Având un volum mai mare, spuma ne obligă la o folosire mai responsabilă, mărind timpul de utilizare a produsului.

Tensiunea superficială a oricărei spume, inclusiv a săpunurilor spumă, este mult mai mare decât aceea a săpunului lichid. Din această cauză, aderenţa pe care o are pe mâini şi pe corp este implicit mai bună.

Amestecurile de săpun spumă suportă inserţia unei cantităţi mai mari de cremă de mâini. De aceea, majoritatea spumelor sunt mai grase (dar şi mai hidratante!) decât săpunurile lichide.

Detalii despre dispensere

Nu există o categorie de produse strict recomandată pentru săpunul spumă, dar e de preferat să alegi un dispenser cu eliberare reglabilă, pentru a putea gestiona eficient volumul de spumă. Iată mai jos variantele pe care le ai la dispoziţie:

1. Dispensere independente – acestea pot fi aşezate oriunde şi au avantajul de a fi accesibile oricui, inclusiv copiilor. Sunt potrivite pentru toalete publice sau de birouri, dar pot fi achiziţionate şi pentru spaţiul personal, având în vedere gradul lor sporit de adaptabilitate.

2. Dispensere montate pe zid – rezistenţa acestora în timp este mai mare, iar modalitatea de umplere a dispozitivului şi cea de folosire zilnică sunt uşurate de ergonomia dispenserului. Din cauza faptului că reduc spaţiul de care au nevoie, sunt foarte potrivite pentru băi mici sau pentru toaletele din birouri, restaurante, benzinării etc.

3. Dispensere cu senzor – mulţi clienţi care aleg spuma în locul săpunului clasic optează pentru această categorie de dispensere. Cele mai multe dintre ele se montează pe zid, dar există şi variante independente. Cel mai mare avantaj al acestora este că nu trebuie să atingi nimic atunci când le foloseşti (combinate cu un robinet cu senzor, oferă o experienţă 100% igienică). Sunt preferate de companii care oferă băi sau toalete publice şi vin cu privilegiul de a fi foarte uşor de întreţinut.