Întrebuințările hârtiei în clădirile de birouri

Întrebuințările hârtiei în clădirile de birouri
Publicat in: Hârtie Data Publicare: 2014-10-07 Afisari: 75457 Comentarii: 0

Pe lângă cantitățile semnificative de hârtie folosite în birouri în scopuri de papetărie, mai există o categorie, cel puțin la fel de relevantă, de produse din hârtie ce sunt consumate zilnic în marea majoritate a clădirilor de birouri. Acestea pot fi, la rândul lor, împărțite în mai multe subcategorii în funcție de tipul folosirii și, implicit, de standardul de hârtie necesar pentru fiecare caz în parte. Iată mai jos o listă cu cele mai comune astfel de întrebuințări, însoțite de câteva detalii semnificative:

Hârtia de toaletă

În toalete, hârtia igienică diferă semnificativ de prosoapele de la marginea chiuvetelor. Cea mai bună, mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul dintre toate tipurile de hârtie igienică este cea hidrofilă, deci cea cu capacitate crescută de dizolvare la contactul cu apa. Gradul de alb nu este în acest caz relevant, dar textura și densitatea hârtiei (cea din urmă măsurată după greutatea la mp) sunt. Pe de altă parte, prosoapele de hârtie trebuie să aibă un grad de absorbție crescut pentru a fi eficiente, iar mărimea lor trebuie dimensionată în așa fel încât să reducă consumul mărind, în același timp, eficiența.

Șervețelele de birou

Din ce în ce mai comune în spațiile noastre business, șervețelele de birou sunt produse fie din hârtie (cele uscate, standard), fie din hârtie tratată sau material (cele umede). Șervețelele umede de birou pot conține o gamă largă de aditivi, de la apă purificată, la izopropanol, detergenți sau săpunuri ce nu necesită clătire, balsam de mâini, cremă de mâini, etc. Folosirea acestor șervețele este recomandată în special în cazul utilizării regulate a unor aparate electrice, electronice sau electromecanice.

Șervețelele pentru electronice

Cu o formulă optimizată pentru a curăța eficient și rapid suprafețele obiectelor electronice din birou (de la carcase la ecrane), acestea conțin o cantitate mai mare de detergenți și sunt foarte utile având în vedere gradul de contaminare bacteriană deseori asociat cu electronicele din birouri. Role de hârtie în oficiu Majoritatea oficiilor din spațiile business sunt dotate cu role de hârtie; tipul și calitatea acestor modele sunt similare cu cele din toaletă, dar există cazuri când forma și modul de dispensare a hârtiei sunt optimizare pentru funcții specifice.

De cele mai mult ori, cu cât alegem mai bine tipul hârtiei de care avem nevoie în clădirea de birouri, cu atât mai repede reducem costurile totale. Explicația e simplă și se bazează, în linii mari, pe capacitatea de adaptare a fiecărui individ la spațiul de lucru. De aici rezultă implicit că o hârtie proiectată și produsă pentru un scop anume va fi folosită în cantități mai mici pe termen lung, reducând astfel costurile totale ale investiției și crescând în același timp calitatea vieții în spațiul de lucru.