Şerveţele de oglinzi şi faruri, Şerveţele de uz personal

Şerveţele de oglinzi şi faruri, Şerveţele de uz personal
Publicat in: Hârtie Data Publicare: 2014-10-07 Afisari: 69260 Comentarii: 0

Deşi poate părea restrictiv sau contraintuitiv, hârtia poate fi folosită în automobile în aşa fel încât să fie redus consumul excesiv, protejând mediul înconjurător. Dacă este să comparăm acest set de produse cu produsele din materiale textile sau materiale sintetice, vom constata că, deşi cele din urmă au o durată de viaţă mai lungă, ele au un impact crescut asupra mediului înconjurător.

În automobile, hârtia are trei roluri majore; în funcţie de aceste roluri, disociem categoriile de produse de hârtie la care ai acces pentru maşina ta.

1. şerveţele de uz personal – în principiu, acestea nu diferă prin nimic de orice alte şerveţele din hârtie. Densitatea, textura şi numărul de straturi sunt similare. Singura diferenţă majoră vine din tipul ambalării: pentru o folosire mai uşoară, şerveţele de hârtie din automobil sunt ambalate în cutii ce permit accesul uşor la acestea. În plus, unele produse vin cu sisteme de prindere contextuale, concepute cu scopul de a reduce şi mai mult efortul depus de şofer sau de pasageri, dar şi cu scopul de a optimiza habitaclul maşinii.

2. şerveţele de oglinzi şi faruri – acestea sunt mai puţin cunoscute la noi, dar sunt o alternativă validă la şerveţele din material textil, în special pentru cazurile în care oglinzile retrovizoare şi farurile sunt acoperite doar cu un strat de praf.

3. şerveţele pentru întreţinerea habitaclului – similare şerveţele pentru oglinzi şi faruri, doar că de dimensiuni mai mici şi mai pufoase, acestea sunt ideale pentru curăţarea rapidă a bordului şi a obiectelor de plastic din interiorul maşinii.

Când cumpărăm şerveţele de hârtie pentru maşină

Şerveţele din această categorie trebuie văzute ca un accesoriu adiacent soluţiilor dedicate şi, de aceea, este bine să le avem în permanenţă în automobil. Dacă te interesează o soluţie buget, trebuie să ştii că, spre deosebire de şerveţele de material, cele de hârtie oferă un raport preţ/eficienţă mult mai bun şi mai versatil, în special dacă locuieşti într-o zonă urbană şi te lupţi cu praful în fiecare zi.

În cazul în care tinzi să foloseşti zilnic astfel de şerveţele, trebuie să ştii că există soluţii permanente de stocare a acestora în interiorul habitaclului, cu impact sporit asupra funcţionalităţii. Îţi sugerăm, de aceea, să te orientezi către suporturi de hârtie din plastic. Pe termen lung, acestea reduc semnificativ costurile şi, în acelaşi timp, îţi oferă confortul de care ai nevoie. Astfel de suporturi vin în mai multe mărimi standard, pentru a permite folosirea lor exact pentru tipurile de şerveţele de hârtie pe care doreşti să le ai în maşina ta.